VIDEO Contrabandist surprins în flagrant, la Costileva. Polițiștii de frontieră au executat un foc de armă

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat cantitatea de 22.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 257.000 lei. Cercetările continuă pentru depistarea persoanelor implicate în activităţile de contrabandă.

Miercuri, 18 august 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 17.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Costileva, județul Suceava, o persoană care transporta colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea persoanei în cauză, au somat-o, însă aceasta nu s-au oprit, a abandonat coletele şi a fugit spre interiorul localităţii, moment în care polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, dar tot nu s-a oprit.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului treisprezece colete. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 76.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, au desfăşurat o activitate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în data de 17 august, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au descoprit ascunse în vegetație, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, mai multe colete cu țigări.

Cele 31 de baxuri au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 15.500 pachete țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, în valoare de peste 181.000 lei.

Si în acest caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

Mai nouă Mai veche