BAC 2021, sesiunea de toamnă: rezultatele finale după soluționarea contestațiilor

În județul Suceava, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 33,88%. Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (31,32%) se constată o majorare de 2,56%.

Prin urmare, 331 de candidați (cu 25 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

Au fost depuse 357 de contestații, defalcate astfel: biologie – 65, fizică – 6, geografie – 27, informatică – 3, istorie – 16, limba română – 101, logică, argumentare și comunicare – 34, matematică – 103 și psihologie – 2. În cazul a 326 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere - 177 sau micșorare - 149).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 3 septembrie, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Candidații au acces la rezultatele obținute prin intermediul codurilor individuale repartizate, întrucât datele personale au fost anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

La nivel național, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%.
Mai nouă Mai veche