Buletin de presă, 3 septembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos în valoare de 40.988,407 lei confiscat de poliţişti

În perioada 31.08-01.09.2021, lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat activități specifice pe raza comunei Sadova, județului Suceava, ocazie cu care au constatat faptul că, la o societate comercială, există diferenţe de volum între stocul faptic al materialului lemnos existent în depozitul societăţii şi stocurile scriptice existente în situaţiile listate din aplicaţia SUMAL 2.0.
Astfel, în urma inventarierii lemnului rotund de esenţă răşinoase aflat în depozitul societăţii s-a constatat că aceasta deţine în plus fată de evidenţele scriptice cantitatea de 94,9138 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, iar în urma inventarierii sortimentului de cherestea de esenţă rășinoase şi comparării cu stocurile scriptice s-a constatat că societatea are în minus cantitatea de 38.388 mc. cherestea de esenţă răşinoase.
În cauză societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu amendă în cuantum de 20.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 40.988,407 lei a fost confiscat.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 02.09.2021, în jurul orei 15:30, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.2 în afara localității Rădășeni, un bărbat de 66 de ani din judeţul Iaşi a pătruns pe spațiul cu iarbă al sensului său de deplasare și s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea unei femei de 88 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 66 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 02.09.2021, în jurul orei 20.30, în timp ce conducea mopedul pe D.N. 2 H dinspre comuna Gălănești către municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, un bărbat de 40 de ani din municipiul Rădăuţi s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 40 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, bărbatul de 40 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s- au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din municipiul Rădăuţi nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 02.09.2021, ora 22.11, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, un tânăr de 18 ani din oraşul Milişăuţi a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 20 de ani din comuna Frătăuţii Noi.
Din impact autoturismul condus de femeia de 20 de ani a fost proiectat în gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto de 20 de ani şi a trei pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 02.09.2021, orele 23.30, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea a oprit pentru control pe DC63 în apropiere de localitatea Prelipca, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, nu este încheiată poliță de răspundere civilă auto şi valabilitatea autorizației provizorii de circulație a autoturismului este expirată din data de 03.07.2021.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche