Buletin de presă, 4 august 2021 - IPJ Suceava

Ordine provizorii de protecție emise de polițiști

La data de 03.09.2021, orele 18:28, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o tânără de 25 ani, din municipiul Suceava, despre faptul că tatăl ei provoacă scandal la locuința comună.
A fost identificată apelanta care a declarat faptul că, în urmă cu puțin timp, pe fondul unui conflict spontan, a fost agresată de către tatăl ei de 55 ani, din municipiul Suceava.
De asemenea, au fost identificate alte două femei de 50 de ani și respectiv de 19 ani, fosta soție și respectiv cealaltă fiică a bărbatului de 55 de ani, care locuiesc în același imobil cu acesta, cele două confirmând cele declarate de către apelantă și reclamând, de asemnea, un comportament agresiv în ultima perioadă din partea bărbatului.
Au fost întocmite formulare de evaluare a riscului conform prevederilor Lg 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, rezultând faptul că exista risc iminent în situația tuturor celor trei femei.
În aceste condiții, după audierile efectuate la sediul Poliției Municipiului Suceava a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 55 de ani, pentru o perioadă de 5 zile, începând cu data de 03.09.2021, până la data de 08.09.2021, înregistrându-se totodată și un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de ”violență în familie” și „amenințare”.
În urma activităţilor de punere în aplicare a obligaţiilor prevăzute în ordinul de protecţie provizoriu, bărbatul de 55 de ani a fost evacuat din locuinţa comună, situată în municipiul Suceava, fiind necesară folosirea forței întrucât acesta se afla încuiat într-o încăpere a locuinţei.
Ulterior, persoana în cauză a cooperat cu poliţiștii fiind condusă şi cazată la centrul specializat de primire în regim de urgență.


La 03.09.2021, orele 21:14 polițiștii SPR 2 Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 50 ani, din comuna Fântânele, despre faptul că fiul ei face scandal la domiciliu.
Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului a fost identificată apelanta, care a declarat că pe fondul consumului de alcool, fiul său de 25 ani, din aceeași localitate, a provocat scandal la domiciliu, a agresat-o verbal și a lovit-o.
A fost identificat tânărul de 25 de ani care se afla sub influența băuturilor alcoolice și care a recunoscut că a provocat scandal la domiciliu.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului ocazie cu care s-a constatat că există risc iminent asupra vieții și integrității femeii de 50 de ani, aceasta solicitând emiterea ordinului de protecție provizoriu.
S-a emis ordinului de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 25 de ani pe o perioada de 5 zile.
Totodată, s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,violență în familie”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 03.09.2021, în jurul orei 17.00, un bărbat de 60 ani, din comuna Frătăuții Noi, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Straja, pe DJ 209 G, având direcția de deplasare dinspre comuna Straja către comuna Brodina, la o intersecție cu o stradă adiacentă DJ 209 G, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, din comuna Straja.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a șoferului de 60 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negative în ambele cazuri, după care au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde li s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penală privind săvârșirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche