Florin Cîțu forțează aprobarea PNDL 3 în ședința de Guvern de vineri: „Azi vom aproba proiectul Anghel Saligny”

Premierul Florin Cîţu le-a transmis vineri liderilor PNL reunţi în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) că la şedinţa de guvern de azi va fi aprobat programul Anghel Saligny, subliniind că cine se opune înseamnă că nu vrea să pună în aplicare programul de guvernare.

„Azi vom adopta proiectul Anghel Saligny (PNDL 3 - n. red.). El se regăseşte în programul de guvernare. oricine spune altceva, înseamnă că nu vrea să pună în aplicare programul de guvernare”, a spus premierul Florin Cîţu în şedinţa BPN a PNL.

Şedinţa de guvern este programată pentru ora 16:00, iar miniştrii USR PLUS au anunţat deja că nu vor participa.

Ministrul interimar al Justiţiei, liberalul Lucian Bode, a transmis avizul pentru Ordonanţa de urgenţă privind programul Anghel Saligny, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere formal, proiectul poate fi aprobat în şedinţa de guvern chiar şi în absenţa miniştrilor USR PLUS.

Anterior, liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu i-a solicitat premierului Florin Cîţu şi ministrului interimar al Justiţiei Lucian Bode să înceteze cu abuzurile la minister. El a adăugat că vineri a fost schimbată şefa direcţiei de avizare din minister, „care a refuzat să avizeze ordonanţa ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”.

„Le cer lui Florin Cîţu şi omului numit de el la Ministerul Justiţiei, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiţiei. Nu continuaţi să depăşiţi o nouă linie roşie, aşa cum, din disperare, a făcut şi Liviu Dragnea. Astăzi a fost schimbată şefa direcţiei de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanţa ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor. Tot azi am aflat că abia aseară a ajuns originalul ordonanţei la ministerul justiţiei, deşi premierul l-a demis pe Stelian acum 2 zile ”pentru că nu avizează”. Lanţul minciunilor şi abuzurilor trebuie să înceteze. PNL are obligaţia să numească un nou prim-ministru în şedinţa coaliţiei de astăzi. Cu noul Dragnea, România nu se poate schimba”, a scris Ionuţ Moşteanu, vineri pe Facebook.
Mai nouă Mai veche