FOTO Un puștan beat la volan și-a omorât prietenul după ce s-a izbit cu mașina într-un copac, la Marginea

Vineri, 24 septembrie 2021 la ora 23:45, Adrian S., de 19 ani, din municipiul Rădăuți, conducea un autoturism Ford Focus pe drumul comunal neclasificat „Șoarec” din comuna Marginea, având direcția de deplasare către DN 17A. Pasageri în autoturism se aflau, pe scaunul din dreapta față, Eduard F., de 15 ani, iar pe bancheta din spate, Dumitru N., de 17 ani, ambii din Rădăuți.

După o curbă spre stânga, din cauza vitezei excesive cu care rula, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă, autoturismul lovind violent cu partea din față un pom.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, a pasagerului de pe scaunul din dreapta față precum și decesul pasagerului de pe bancheta spate a autoturismului.

Conducătorul auto și pasagerul de pe scaunul din dreapta față au fost transportați cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, ambii fiind ulterior transferați la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge.

Vinovat de producerea accidentului se face conducătorul auto care nu a adaptat viteza pe sector de drum în curbă.

S-a întocmit dosar penal conf. art. 196, al. 2, rap. la art. 194, al. 1, lit. b din Codul Penal, art. 192, al. 1, din Codul Penal și art. 335, al. 1 din Codul Penal (ucidere din culpă și vătămare corporal din culpă) și conducere sub influenta băuturilor alcoolice.
Mai nouă Mai veche