FOTO VIDEO Garaj plin cu țigări de contrabandă, la Vicovu de Sus. Un tânăr este cercetat penal pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră au descoperit la două imobile de pe raza orașului Vicovu de Sus și la „frontiera verde” 43.890 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare totală de 513.500 lei.

Marți 21 septembrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au fost declanșate două acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.25, polițiștii de frontieră s-au deplasat la două imobile de pe raza orașului Vicovu de Sus, unde în prezența proprietarilor au descoperit la prima locație, într-o anexă, 18.500 pachete țigări, iar la a doua locație, într-un garaj, 20.390 pachete țigări, în ambele cazuri fiind vorba despre țigări de proveniență Duty-Free.

În urma verificărilor, s-a stabilit că în unul dintre cazuri în activitatea infracțională este implicat un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Suceava.

Întreaga cantitate de țigări, descoperită la cele două locaţii, în valoare totală de peste 455.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, tot ieri, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de responsabilitate, şase colete învelite în folie de culoare neagră.

În urma inventarierii baxurilor descoperite, s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Mai nouă Mai veche