Laptopuri și telefoane în valoare de 1,7 milioane de lei, fără acte, găsite în camionul unui sucevean, în Vama Petea

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în patru paleţi transportaţi într-un camion, peste 3.000 de articole electrice şi electronice pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative. Marfa, în valoare de 1,74 milioane de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Şoferul este cercetat acum pentru tăinuire.

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Suceava. Acesta conducea un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit, întrucât existau unele suspiciuni cu privire la marfa pe care acesta o transporta. Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă, patru paleţi conţinând diferite bunuri electronice, care nu se regăseau în documentele prezentate de şofer la control.

În total, au fost descoperite 3.007 articole electronice şi electrice (laptopuri, telefoane şi diferite accesorii), în valoare de 1.740.000 lei. Şoferul a declarat că marfa a achiziţionat-o de-a lungul timpului, pe perioada șederii în Italia şi intenţiona să o introducă în România în vederea comercializării.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche