Sac cu țigări aruncat într-un lan de porumb dintr-o mașină urmărită de polițiștii de frontieră, la Humoreni. Șoferul a fost blocat în trafic și reținut

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au depistat în trafic un cetăţean român care transporta 500 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Șoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuări cercetărilor.

Marți, 7 septembrie 2021, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră au depistat în trafic, pe raza localităţii Soloneţ, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, a efectuat o manevră de eschivare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

S-a trecut la urmărirea autoturismului, care a virat pe un drum agricol de pe raza localităţii Humoreni, şoferul a oprit şi a aruncat din portbagaj un sac de culoare neagră ce conţinea ţigări de contrabandă.

În urma acțiunii, autoturismul a fost blocat, iar conducătorul auto reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În continuare s-a procedat la inventarierea ţigărilor din sacul aruncat din autoturism, rezultând cantitatea de 500 pachete țigări, de provenienţă extracomunitară în valoare de 5.850 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, şoferul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche