Traficanți suprinși în flagrant, la Straja. Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanșat marți, 31 august 2021, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 14.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării pe direcţia localităţii Straja.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.920 pachete cu țigări de proveniență Republica Moldova.

Întreaga cantitate de țigări în valoare 69.264 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Mai nouă Mai veche