Buletin de presă, 30 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști în urma unui control în trafic

La data de 29.10.2021, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au efectuat activități de control pe raza județului Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase.
La ora 05.00, in orașul Gura Humorului, județul Suceava, a fost identificată in trafic o autoutilitară care transporta material lemnos, respectiv cherestea răsinoase. Conducatorul auto a prezentat pentru controlul avizul electronic din 29.10.2021 emis de către o societate comercială din localitatea Ostra, județul Suceava pentru cantitatea de 7,04 mc cherestea răsinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum total de 14,83 mc cherestea răsinoase, cu 7,79 mc cherestea rasinoase in plus fată de volumul inscris în avizul de însoțire.
S-a dispus sanctionarea contraventională asocietății transportatoare, aplicându-se o sancțiune în valoare de 6.000 lei conform art. 19, alin. (2), lit. b) din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 7,79 mc cherestea răsinoase in valoare de 4985,60 lei conform Ordinului 202/2021.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La data de 29.10.2021, în jurul orei 22:30, un bărbat în vârstă de 23 ani, din comuna Vicovu de Jos, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2H, de pe raza com. Vicovu de Jos, jud. Suceava, pe direcția centrul comunei Vicovu de Jos către localitatea Bivolărie, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă prin stânga, acroșând cu partea din dreapta față a autoturismului un stâlp de electricitate, iar mai apoi a distrus un gard din beton intrând în curtea unei locuințe. Conducătorul auto a fost identificat la fața locului și a recunoscut faptul că el a condus autoturismul.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde în prezența personalului medical i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Acesta a fost verificat privind posesia certificatului verde, ocazie cu care s-a constatat că nu îl are, neputând justifica deplasarea, motiv pentru care a fost sancționat conform Legii 55/2020.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepssită de art. 336, alin (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vicovu de Jos.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 29.10.2021, orele 13.02, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie din municipiul Suceava, despre faptul că, soţul său aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, provoacă scandal.
La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliţie, ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliu şi a lovit-o pe soţia sa, fiindu-i create leziuni. Ambii au fost conduşi la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni pentru continuarea cercetărilor.
Fiind încheiat formularul de evaluare a riscului conform Legii 217/2003, a reieşit faptul că există risc iminent în cauză, femeia solicitând efectuarea de cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 Cod penal, precum şi emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva soţului său.
S-a emis de către poliţiști un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de 5 zile, începând cu data de 29.10.2021.
Din cauza stării psiho-fizice în care se afla, a fost solicitată o ambulanţă în vederea internării agresor, la Secţia de Psihiatrie Burdujeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii de proximitate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepseită de art. 199 alin. 1 rap. la art. 193 alin.1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche