Buletin de presă, 7 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La data de 06.10.2021, în jurul orei 11.42, în timp ce conducea autotractorul pe DN 17, în localitatea Ilișești, un bărbat de 37 de ani din judeţul Hunedoara a surprins şi accidentat o localnică de 94 de ani, angajată nîn traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din impact a rezultat rănirea femeii de 94 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior intervenind decesul acesteia.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 06.10.2021, în jurul orelor 01.00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DC Mironu din comuna Valea Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Astăzi, data de mai sus, orele 15:40, Politia Orasului Siret a fost sesizată direct de către un localnic despre faptul că, pe strada Alexandru cel Bun din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe strada Alexandru cel Bun din oraşul Siret un bărbat de 50 de ani din comuna Frătăuţii Noi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în faţa sa de un localnic de 29 de ani, iar acesta a ricoşat în autoturismul din faţa sa condus de un localnic de 34 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 50 de ani şi negative în celelalte două cazuri, după care, la spital bărbatului din comuna Frătăuţii Noi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La data de 06.10.2021, ora 19:44, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U .112” cu privire la faptul că la ieșirea din municipiul Fălticeni spre Preutești se află o mașină răsturnată.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Fălticeni, un bărbat din oraşul Dolhasca a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în șanțul de pe partea dreaptă.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche