FOTO Țigări abandonate pe marginea drumului de contrabandiști surprinși în flagrant, la Costileva

Marți, 19 octombrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 02.35, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat mai multe colete voluminoase, spre un autoturism care staţiona în zonă.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea contrabandiştilor, iar în momentul în care aceştia au observat oamenii legii, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar autoturismul a demarat spre localitatea Costileva.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.950 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free,

Țigările în valoare de 81.315 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă. Verificările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche