Incendiu izbucnit de la un cablu electric defect, într-o locuință din Frătăuții Noi

Marți, 12 octombrie 2021, la ora 20.31, autoritățile au fost sesizate prin 112 de către Gheorghe I., de 87 de ani, din comuna Frătăuții Noi, cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu.

Cu ocazia deplasării la fața locului, s-a constat că este vorba de un incendiu izbucnit în zona acoperișului unei locuințe din Frătăuții Noi, care a fost localizat și stins în totalitate de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei comunei Frătăuții Noi.

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți, o autospecială SMURD, două autospeciale din cadrul Serviciului Voluntarilor pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și o autospecială din cadrul Serviciului Voluntarilor pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi.

Pompierii din cadrul ISU Suceava au stabilit că focul a izbucnit în podul clădirii, iar sursa de aprindere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric provocat de un cablu electric defect. 

Pagubele produse în urma incendiului sunt aproximativ 5 metri pătrați din acoperișul casei confecționat din astereală din lemn și înveliș de tablă, tavanul locuinței fiind de asemenea degradat pe aceeași suprafață. În urma incendiului nu au rezultat victime.

Din discuțiile purtate cu persoana vătămată, aceasta a menționat faptul că are asigurare pentru imobil însă în momentul de față nu știe unde se află. De asemenea, acesta nu a putut calcula un prejudiciu aproximativ provocat de incendiu.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche