Un șofer beat a adormit cu capul pe volan, în mijlocul drumului, la Pojorâta. Polițiștii au fost alertați de un trecător care a sunat la 112

Duminică, 24 octombrie 2021, în jurul orei 21:21, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că pe DJ 175B, la Pojorâta, circulă haotic un autoturism Audi A4.

Având în vedere aspectele sesizate, un echipaj de poliție s-a deplasat pe DJ 175B, ocazie cu care a găsit un autoturism Audi A4 care se afla în staționare pe partea carosabilă, având luminile aprinse. În autoturism, pe locul conducătorului auto a fost identificat Marcel R., din Pojorâta, care dormea. Întrucât acesta era incoerent în exprimare și emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest. Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat

Având în vedere valoarea afişata de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta fiind de acord, consemnând o declarație de consimțământ în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche