Un vecin vigilent a dejucat o tentativă de spargere a unui magazin din Baia. Bărbatul a sunat la 112, iar polițiștii l-au prins pe hoț în flagrant

Marți, 19 octombrie 2021, la ora 01:43, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că are loc o tentativă de furt la un magazin din comuna Baia. 

În urma ceretărilor s-a stabilit că Andrei C., de 24 de ani, din Baia, s-a deplasat la magazin deținut de Rodica R., de 66 de ani, unde a luat o piatră cu care a început să lovească geamul ușii de tip termopan de la intrare în magazin, distrugându-l, având intenția de a pătrunde în interior pentru a sustrage bunuri.

În acel moment, un vecin a auzit zgomotele produse, fapt pentru care a ieșit din locuință pentru a vedea ce se petrece, loc în care l-a văzut pe suspect care distrugea geamul ușii de acces în magazinul vecinei sale. Echipajul de poliție s-a deplasat de îndată la fața locului și s-a reușit imobilizarea și reținerea autorului.

Prejudiciul creat prin distrugerea geamului este de aproximativ 1000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,tentativă de furt calificat” care urmează a fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Baia.
Mai nouă Mai veche