VIDEO Urmărire cu focuri de armă și folosirea dispozitivului anti-pneu, după un contrabandist de țigări, la Frătăuții Noi

Marţi, 12 octombrie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 05.50, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa în mare viteză dinspre frontiera de stat spre localitatea Frătăuţii Noi.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea mașinii, efectuând somaţiile legale, însă șoferul nu s-a supus continuându-și deplasarea în viteză. Din acest motiv, poliţiştii de frontieră au executat 12 focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, folosind totodată şi dispozitivul anti-pneu.

Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, la scurt timp maşina fiind găsită abandonată pe un drum agricol de la marginea localităţii Frătăuţii Noi.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 204.727 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.