Buletin de presă, 15 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 14.11.2021, în jurul orelor 12.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ209C pe raza localității Sfântu Ilie, un bărbat de 20 de ani din județul Neamț a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de o femeie de 36 de ani din comuna Șcheia, după care, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 20 de ani și a unei femei de 59 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.11.2021 în jurul orelor 17:43, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178 D din orașul Cajvana, în dreptul unui imobil, un localnic de 40 de ani a surprins și accidentat un localnic angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 14.11.2021, în jurul orelor 01.28, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe D.N.2 în localitatea Dărmăneşti, autoturismul condus de un bărbat de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.11.2021, ora 11.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza localității Mitocași, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.30 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.11.2021, în jurul orei 17.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche