Buletin de presă, 18 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 17.11.2020, ora 02.50, în timp ce conducea autotrenul pe DN 17 în localitatea Poiana Stampei, după o curbă ușoară la stânga, un bărbat de 43 de ani din județul Arad a ieșit în afara părții carosabile, capul tractor intrând în curtea unui imobil, iar semiremorca a rămas pe partea carosabilă, oblic, ocupând și parte din banda de pe celălalt sens de circulație.
La scurt timp, autoturismul condus în aceeași direcție de mers de un bărbat de 26 de ani din municipiul Vatra Dornei a intrat în coliziune cu semiremorca.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 26 de ani și a unui pasager, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, precum și decesul altui pasager din același autoturism.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 17.11.2021, în jurul orei 10:50, în timp ce conducea mopedul pe strada Prestări din localitatea Mălini, un localnic de 24 de ani a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a străzii.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 24 de ani și a unei femei de 20 de ani, pasageră pe moped, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 24 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 17.11.2021, ora 18:00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.209M, în localitatea Rădășeni, o localnică de 56 de ani a surprins și accidentat o localnică de 73 de ani care se deplasa din sens opus, pe partea carosabilă în calitate de pieton.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural


Dosare penale la regimul rutier

La 17.11.2021, ora 20.10, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 17.11. 2021, în jurul orei 22.51, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche