Buletin de presă, 25 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 30.490 lei aplicate de polițiști

În ziua de 23.11.2021, în intervalele orare 08:00 – 11:00 și 15:00 – 18:00 Serviciul Rutier împreună cu formațiunile de profil din teritoriu au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor precum și pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către pietoni, ocazie cu care au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.490 lei .
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 20 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și 2 perechi de plăcuțe de înmatriculare.


98 mc material lemnos confiscat de polițiști

În data de 24.11.2021, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava S.O.P.- B.C.D.S., împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate în exploatarea, debitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au constatat faptul că, societatea comercială a emis 3 avize de însoțire fictive pentru cantitatea de 86,6166 mc lemn foc de esență rășinoase, specia brad.
Societatea emitentă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „evaziune fiscala”.


În data de 24.11.2021, polițiști din cadrul din cadrul I.P.J. Suceava, S.O.P.-B.C.D.S., au oprit pentru control, pe DN2H, în localitatea Putna, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 4,50 mc material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea unui transport de material lemnos multiplu, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că volumul de 4,50 mc material lemnos a fost transportat dintr-o altă locație față de cea înscrisă în avizul de însoțire.
De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos a rezultat că la cea de-a doua cursă a fost transportată cantitatea totală de 6,94 mc lemn foc de esență rășinoase fără aviz de însoțire și fără fotografiile materialului lemnos efectiv încărcat.
Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu 5 sancțiuni în cuantum de 19.000 lei, iar cantiatea de 11,44 mc material lemnos în valoare de 1.086 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

În ziua de 24.05.2021, în jurul orei 01.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 din localitatea Păltinoasa, un localnic de 22 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu gardul unui imobil.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.11.2021, în jurul orei 20:30, în timp ce conducea autoutilitara pe bld. 1 Mai din municipiul Suceava un bărbat de 20 de ani din orașul Salcea a acroșat brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehiculul special oprit și calat în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea celor doi bărbați de 37 de ani din comuna Păltinoasa și respectiv de 55 de ani din municipiul Suceava, care efectuau lucrări la înalțime, aceștia fiind transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 24.11.2021, ora 00.40, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ209A în comuna Mălini, autovehiculul condus de un bărbat de 36 ani din comuna Slatina.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.11.2021, orele 14:28, Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin “SNUAU 112” despre faptul că pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe raza orașului Dolhasca, un bărbat din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu platforma unui vehicul.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului care conducea vehiculul cu platformă și de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din municipiul Suceava, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 24.11.2021, orele 17:45, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din municipiul Vatra Dornei nu posedă permis de conducere, inspecția tehnică periodică este expirată din data de 03.04.2020 și nu are poliță RCA valabilă.
De asemenea polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparține altei persoane, care i l-a încredințat bărbatului din municipiul Vatra Dornei spre a-l conduce, deși avea la cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din municipiul Vatra Dornei a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 24.11.2021, la ora 18.20, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spitalul i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub sapectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluțioant procedural.
Mai nouă Mai veche