Buletin de presă, 28 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Șofer reținut de polițiști

La data de 27.11.2021 orele 06.47, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Horodnic de Jos, județul Suceava, menționând că celălalt conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia deplasării la fața locului, lucrătorii de poliție au identificat conducătorii autovehiculelor implicate în evenimentul rutier, respectiv un bărbat din comuna Horodnic de Sus și un alt bărbat din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava.
S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a șoferilor implicați în tamponare, rezultând faptul că șoferul din comuna Horodnic de Sus, avea o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat iar bărbatul din comuna Horodnic de Jos, o alcoolemie de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Întrucât șoferul din comuna Horodnic de Sus nu deținea documentele personale asupra sa, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date al Poliției Române, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere auto. Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost însoțit la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Prin Ordonanța Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, fapte prevăzute de art. 335 alin. (1) și art. 336 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore.
Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava. Până la expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unor măsuri preventive.


Peste 100 de sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor de transport persoane


În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la traficul rutier, în perioada 25.11.2021 – 26.11.2021, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu subunităţile de profil, au organizat şi desfăşurat activități pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor neautorizate care efectuează transport public de persoane, transport transfrontalier de persoane, verificarea autovehiculelor care efectuează transport de mărfuri precum și impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii au fost reținute 13 permise de conducere și au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 52.270 lei.
De asemenea, au fost ridicate 13 certificate de înmatriculare, majoritatea pentru nereguli privind vehiculele destinate transportului public de persoane.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La data de 27.11.2021, ora 18:20, un bărbat în vârstă de 54 de ani din com. Chiselet, jud. Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din loc. Vama având direcția de deplasare dinspre mun. Suceava spre mun. C-lung Moldovenesc, a surprins şi accidentat uşor pe un bărbat de 53 ani din loc. Vama, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii.
În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie alcoolică de 0,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care în urma consimțământului scris conducătorului auto si pietonului le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. 196 alin. 2 și 3 din Codul penal.


La data de 27.11.2021, ora 19:20, un bărbat din com. Șcheia, sat Sfîntu Ilie, jud. Suceava, în timp ce conducea un autovehicul care tracta remorca pe DN 17 A, în com. Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, jud. Suceava, a surprins și accidentat uşor pe un pieton din com. Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, jud. Suceava care a traversat strada prin loc nepermis. În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni fiind transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. 196 alin. 2 și 3 din Codul penal.


La data de 27.11.2021, în jurul orei 19:55, un bărbat din mun. Fălticeni, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Școlii din loc. Cornu Luncii la intersecția cu D.N. 2E, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat din com. Dolhești, sat Rotunda, jud. Neamț.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager dreapta față în autoturismul condus de bărbatul din mun. Fălticeni.
Conducătorul auto din mun. Fălticeni a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două probe de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
Celălalt conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l și i s-a recoltat o probă de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche