Buletin de presă, 9 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de poliţiști

La data de 08.11.2021, ora 23:50 polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați direct de către o femeie domiciliată în comuna Bilca, jud. Suceava cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul ei.
Din verificări s-a stabilit că în seara de 08.11.2021, în jurul orei 23:20, în timp ce se afla în locuință, femeia a fost lovită de mai multe ori de către soțul ei, suferind astfel echimoze.
La fața locului a fost identificat bărbatul, care era sub infuența băuturilor alcoolice.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei. Din acest motiv față de bărbat a fost emis un ordin de protecție provizoriu, valabil pentru perioada 09-14.11.2021, acesta fiind obligat să părăsească temporar imobilul de domiciliu și având interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 metri față de soția sa.
Persoana vătămată a formulat plângere împotriva soțului, în cauză fiind întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” faptă prev. și ped. de art. 199, alin. 1 raportat la art. 193, alin. 1 din Codul penal, cu referire la art. 177, alin. 1, lit. b) din Codul penal.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.11.2021, ora 18.15, lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe D.J. 208 A Ipotești un autoturism este oprit pe partea carosabilă și încurcă circulația rutieră din zonă iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat pe D.J. 208 A Ipotești, în apropierea intersecției cu strada Luceafărului un autoturism care se afla oprit, având farurile pornite și motorul pornit, iar la volan se afla o persoană de sex masculin singură în vehicul.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, care se afla în stare vădită de ebrietate, fapt pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Postului de Poliție Ipotești în vederea stabilirii identității.
Persoana în cauză s-a stabilit ca fiind un bărbat de 60 ani, domiciliat în mun. Suceava, județul Suceava.Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 1,01MG/L alcool pur în aerul expirat.
În continuare, șoferul a fost condus la sediul Spitalului Județean Suceava unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Ipoteşti.


La data de 08.11.2021, orele 23:10, lucrătorii S.P.R. 7 Mălini au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că o persoană conduce autoturismul sub influența băuturilor alcoolice pe drumul dintre Sasca Nouă și Lămășeni.
A fost identificat apelantul, care a indicat un autoturism ce era staționat pe DC15 Sasca Nouă, pe sensul de mers înspre localitatea Sasca Nouă, având motorul pornit.
Conducătorul auto a fost legitimat ca fiind un bărbat din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, jud.Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul testului fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” .
Întrucât în urma verificărilor documentelor s-a constatat faptul că autoturismul condus avea ITP expirată, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 08.11.2021, în jurul orelor 09:10, un tânăr de 21 de ani, din com. Slatina, a condus autoturismul pe D.N. 2 pe raza loc. Cumpărătura, din direcția mun. Fălticeni spre mun. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 25 de ani din com. Răcești, jud. Neamț.
În urma impactului dintre cele două autoturisme a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorilor auto, care au fost transportați la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerulexpirat în ambele cazuri, conducătorilor auto fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 08.11.2021, în jurul orei 13:45, un tânăr de 21 ani din comuna Ilișești a condus autoturismul pe DN 17, din direcția localitatea Ilișești - localitatea Stroiești și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din comuna Fundu Moldovei.
În urma accidentului, conducătorul auto de 21 de ani și cei 3 pasageri ai autoturismului condus de acesta au suferit leziuni traumatice fiind preluați de echipaje medical de ambulanță și transportați la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche