Un șofer din Volovăț care a călcat cu mașina o pisică, la Bilca, este cercetat penal de polițiști

Duminică, 14 noiembrie 2021, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată de către șeful secției cu privire la faptul că în spațiul public, pe rețeaua de socializare Facebook, a apărut o înregistrare video în care era prezentat faptul că un autoturism a călcat o pisică, pe raza comunei Bilca, județul Suceava.

În urma verificărilor s-a stabilit că în jurul orelor 14.13, Bogdan F., în vârstă de 27 ani, din Volovăț, cu permis valabil, în timp ce conducea un autoturism Seat pe DC 50D, pe raza comunei Bilca, a călcat cu roata din față dreapta o pisică de dimensiuni medii, rezultând decesul animalului. Momentul a fost surprins de către o cameră de supraveghere din apropiere, iar proprietarul camerei de supraveghere a postat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prev. și ped. de art. 25, alin. (1), lit. a) din Legea 205/2004 privind Protecția Animalelor, urmând a se stabili dacă este intenționat sau nu.
Mai nouă Mai veche