Fostul șef de la Permise Suceava dă în judecată DNA și cere despăgubiri de 500.000 de euro

Fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, Radu Obreja, a dat în judecată Direcția Anticorupție și cere despăgubiri de 500.000 de euro, deoarece, susține acesta, instituția care îl anchetează a „scăpat” în mass-media „informații care îi prejudiciază imaginea”.

Avocatul lui Radu Obreja a decalarat pentru presa locală că informațiile care au apărut în presă, în special cele legate de interceptările din dosar, ar fi apărut trunchiat și „ar fi avut ca scop distorsionarea adevărului”. Mai mult, apariția acestora în spațiul public ar fi pus „presiune suplimentară pe judecători”.

„S-a ajuns prea departe, dincolo de ce înseamnă ancheta penală, urmărire penală, faza nepublică a procesului penal, prin publicarea în mass-media locală și națională a unor pasaje trunchiate din dosarul instrumentat de DNA Serviciul Teritorial Suceava, prin care s-a creat o presiune suplimentară asupra judecătorilor învestiți cu soluționarea cererilor formulate de inculpat”, a declarat avocatul Bogdan Voronca.

Avocatul mai spune că informațiile trunchiate ajunse în presă i-au afectat polițistului până și relațiile de familie și că suma de 500.000 de euro, solicitată ca despăgubire în instanță, este prea mică pentru a acoperi prejudiciul de imagine care i s-a adus.

„Pe de alta parte, s-a urmărit defăimarea domnului Obreja Radu, a familiei Obreja în general, probele prezentate trunchiat nefăcând decât să creeze un prejudiciu moral incomensurabil, prin ruperea relațiilor de familie și nu numai”, a mai punctat acesta.

Fostul șef de la Permise Suceava, trimis în judecată în 3 dosare

Procurorii DNA au anunţat, pe 27 octombrie, că au trimis în judecată 34 de inculpaţi, între care și Radu Obreja, într-un dosar de fraudare a probei practice a examenului pentru permis din Suceava. Acesta ar fi primit de la cursanți, prin interpuși, sume cuprinse între 600 şi 5.500 de euro pentru promovarea candidaților.

În cel de-al doilea dosar, fostul șef de la Permise Suceava este acuzat că ar fi dat mită unui ofițer al serviciului secret din cadrul MAI pentru a primi informații care să-l ajute să scape de anchetatori.

În cel de-al treilea dosar, ajuns deja pe rolul instanțelor de judecată, Radu Obreja este acuzat că ar fi beneficiat de ajutor din partea unui ofițer din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție, care i-ar fi furnizat, de asemenea, informații din interiorul structurii, astfel încât acesta să nu cadă în plasa anchetatorilor.
Mai nouă Mai veche