FOTO Vâlvătăi până la cer în comuna Ciprian Porumbescu, unde un gater a fost distrus de un incendiu

Duminică, 21 noiembrie 2021, la ora 04:04, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că arde o clădire din comuna Ciprian Porumbescu.

Incendiul s-a produs pe proprietatea lui Daniel P., din localitate. În jurul orelor 03.45, bărbatul a fost trezit de către vecinul Filaret S., care a strigat că arde o anexă. Este vorba despre o clădire unde era depozitat circa 40 metri cubi de lemn de foc, în continuarea căreia era un gater pentru debitarea lemnului, o altă anexă tip grajd de animale în care erau patru porci, iar pe latura paralelă cu casa erau utilaje agricole, cereale și complex de azot (gunoi chimic).

La fața locului au intervenit două autospeciale ale ISU Suceava pentru stingerea incendiului, precum și o autospecială aparținând Primăriei Ciprian Porumbescu. Întrucât incendiul se manifesta puternic la anexe, ulterior la fața locului au sosit alte trei autospeciale de pompieri din cadrul ISU Suceava, Primăria Bălăcena, Cornu Luncii.

Incendiul s-a propagat și la o casă învecinată aparținând Domnicăi L., unde a ars în totalitate acoperișul din lemn cu draniță. Femeia a reușit să iasăă în drumul comunal, fără a suferi leziuni.

Un echipaj SMURD a acordat îngrijiri medicale Iulianei P., însărcinată, care a suferit un atac de panică și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Suceava

În urma incendiului au fost afectate trei proprietăți. A ars construcția din lemn acoperită cu tablă în interiorul căreia se aflau depozitate un banzic, o moară de porumb, lemne (scânduri, grinzi din lemn și bușteni), aproximativ 280 de tone de cereale (porumb , secară, grâu ), toate aparținând SC Dampidan Agro SRL, garajul, anexă tip grajd de animale în care erau patru porci și camera centralei locuinței lui Daniel P. Totodată, s-a propagat la locuința Magdalenei M. care a ars în totalitate .

Echipajele ISU Suceava au localizat și stins incendiul în totalitate, întocmind proces-verbal de intervenție, stabilind ca sursa probabilă de aprindere „efectul termic al curentului electric, mijlocul care a produs aprinderea fiind conductorul electric defect, iar primul material care s-a aprins a fost izolația conductorului electric”.

În urma discuțiilor purtate cu proprietarul a reieșit faptul că instalația electrică a fost făcută în urmă cu aproximativ 15 ani de tatăl acestuia care era proprietar la momentul respectiv. Totodată acesta a precizat faptul că atât locuința cât și societatea sa nu deține autorizație de securitate la incendiu emisă de ISU și nici nu deține vreo poliță de asigurare.

În urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, iar valoarea prejudiciului se va stabili după audierea persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „distrugere din culpă” , urmând a se dispune procedural de către lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia.
Mai nouă Mai veche