Șofer amendat după ce s-a izbit cu mașina într-o căruță, la Vatra Moldoviței

Luni, 1 noiembrie 2021, la ora 16:30, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Vatra Moldoviței, în zona sălii de nunți „Salon Mario”, a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo, soldat cu victime.

Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele reclamate se confirmă.

Astfel, la fața locului au fost identificate un autoturism Volkswagen Golf care prezenta avarii la partea din față și un atelaj hipo compus din căruță și cal.

S-a stabilit că autoturismul era condus de către Pavel C., iar atelajul hipo era condus de către numitul Mihai C., ambii din Frumosu. Din discuțiile purtate cu cei doi, a rezultat faptul că accidentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente față de vehiculul care circula în față. În speță, Pavel C., conducător al autoturismului Volkswagen Golf, nu a respectat această prevedere legală, întrând în coliziune cu atelajul hipo, care circula în fața sa, atât autoturismul cât și atelajul hipo deplasându-se pe DJ 176, pe direcția de mers Moldovița - Vama.

Cu toate că ambele persoane acuzau faptul că au suferit leziuni, la momentul sosirii ambulanței, cei doi au refuzat să fie transportați la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pavel C. și Mihai C. au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Șoferul autourismului a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 51 din OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 580 lei, fiindu-i aplicate și trei puncte de penalizare.
Mai nouă Mai veche