Buletin de presă, 14 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 13.12.2021, orele 16.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DC 28, în localitatea Capu Câmpului, autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani din localitatea Cornu Luncii, care transporta material lemnos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Deoarece conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 45 de ani transporta cantitatea de 3,68 mc cherestea tivită de esență brad.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.304 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.12.2021, ora 21.25, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza comunei Râșca, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a stabilit faptul că, bărbatul din comuna Râșca nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.12.2021, orele 23:59, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Fântânele, acesta fiind depistat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 100 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche