Buletin de presă, 6 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 76.150 lei aplicate de polițiști

În ziua de 05.12.2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe raza municipiului Rădăuți, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care a fost constatată 1 infracțiune și ridicate 311 produse de imbracaminte din material textil inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 76.150 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 05.12.2021 ora 14.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN2 în localitatea Cumpărătura, un bărbat de 28 de ani din orașul Dolhasca a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 37 de ani din județul Iași.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unei pasagere din autoturismul condus de bărbatul de 28 de ani, care au fost transportate cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.12.2021 ora 18.48, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 26 de ani din județul Hunedoara a surprins și accidentat un bărbat de 52 de ani din comuna Bogdănești, angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, semnalizată și marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul pietonului și negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 05.12.2021 o patrulă din cadrul Poliției Orașului Liteni a oprit pentru control pe strada Zăvoiului din localitate autoturismul condus de un localnic de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani nu posedă permis de conducere pentru nico categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural


La 05.12.2021, în jurul orelor 18:00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza comunei Vatra Moldoviței, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 05.12.2021 o patrulă din cadrul Poliției Orașului Liteni a oprit pentru control pe raza localității mopedul condus de un localnic de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 33 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche