Criminalul de la Rădăuți a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Individul este recidivist și a fost eliberat anul trecut după 23 de ani de închisoare

Marți, 7 decembrie 2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpatul Ghiocel Timofeev, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 1 și 2 Cod Penal și omor calificat, prev. de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. e Cod Penal iar la data de 7.12.2021 s-a dispus faţă de acesta luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

Tot marți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile, emiţând mandat de arestare.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale și al Poliției municipiului Rădăuți.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că luni, 6 decembrie 2021, în jurul orei 17,00 Ghiocel Timofeev, recidivist, condamnat anterior pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, a pătruns fără drept în locuința unei persoane de sex masculin și a exercitat asupra acesteia multiple acte de violenţă în zone vitale cu un cuţit, care au condus la suprimarea vieţii, agresiunea fiind exercitată în prezența copilului minor al victimei. La scurt timp după comiterea faptei, autorul a fost identificat de organele de poliție. Din cercetările efectuate până în prezent nu a reieșit motivul comiterii infracțiunii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche