Cum s-a produs incendiul cu patru persoane rănite, la Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii fac cercetări pentru distrugere din culpă

Joi, 23 decembrie 2021, la ora 21:22, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 despre faptul că în zona Valea Seacă are loc un incendiu la un adăpost de animale.

Proprietatea unde a avut loc incendiul este situată pe strada Valea Seacă, îi aparține lui Stelian P., din Pojorâta, dar este folosită convențional de către Ovidiu B., din Câmpulung Moldovenesc. Proprietatea este formată din 1,5 hectare de pășune și construcții pentru adăpost animale pe o suprafață de 200 de metripătrați, din lemn, având alăturat o anexă tip bordei cu două camere, fără racord la energie electrică.

Din data de 27 octombrie 2021, în anexă au locuit în mod constant Mihai P. și Simina M., ambii desfășurând activității de îngrijire a animalelor aparținând lui Ovidiu B., iar în data de 10 decembrie 2021 au fost primiți în același loc Alexandru D. și Carmen S., rude ale lui Mihai P., cu care urmau să petreacă sărbătorile de iarnă împreună.

Joi, 23 decembrie, în jurul orelor orele 21:20, Ovidiu B. a fost informat telefonic de către Mihai P. cu privire la faptul că adăpostul a fost cuprins de flăcări. Ajuns la față locului, Ovidiu B. a constatat că adăpostul ardea puternic, în special în zona podului cu fân, iar două vite și patru viței au ars în grajd fără a putea fi scoși la timp.

Mihai P. a povestit că el și celelate persoane se aflau în casă când au simțit un fum dens că pătrunde prin zona hornului, iar cum au ieșit afară au văzut că podul cu fân ardea, ocupându-se să salveze din animale, 18 dintre acestea fiind scoase în livadă.

În urma incendiului propagat în anexa a rezultat vătămarea lui Carmen S., suferind arsuri gr II-III, a Siminei M., arsuri gr. II-III, ambele fiind transportate la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Mihai P., care a suferit arsuri gr II-III la antebraț și față, a fost preluat de Spitalul Câmpulung Moldovenesc, iar Alexandru D. a refuzat internarea, starea sa fiind una stabilă.

Traseologic s-a stabilit în mod concludent, pe fondul elementelor de ordin criminalistic și intervenției echipajelor de pompieri, că sursa de declanșare a incendiului au reprezentat-o soba și hornul aferente anexei, care au fost folosite în intens în perioada ultimelor zile cu temperaturi scăzute, conducând la aprinderea fânului așezat pe pod.

Persoana vătămată Ovidiu B. a solicitat tragerea la răspundere penală a lui Mihai P. cu privire la faptele de distrugere provocate, indicând o neglijență în seama acestuia prin dispersarea în cursul zilei de 23 decembrie 2021 de fân proaspăt adus pe podul corespondent anexei, prea aproape de horn, cu un prejudiciu declarat de 10.000 lei.

Stelian P., proprietarul adăpostului de animale, nu a putut fi contactat, acesta aflându-se stabilit definitiv în Germania din anul 2019, urmând a fi efectuate verificări suplimentare în vederea îndeplinirii procedurilor penale la termen.

În cauză se continuă cercetările cu privire la infracțiunea de distrugere din culpă în vederea stabilirii în mod complet și legal a răspunderilor, fiind de asemenea efectuate cercetări cu privire la vătămările suferite de cele patru persoane în urma incendiului produs.

Bunurile în cauză nu erau asigurate.
Mai nouă Mai veche