Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu echipamente performante pentru detetctarea tuberculozei, printr-un partneriat cu Institutul Marius Nasta București

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin Laboratorul BK - Biologie Moleculară a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant penru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județul Suceava. În baza analizei realizată la nivelul Institutului de Penumoftiziologie Marius Nasta, prin consultarea Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost selectat pentru a fi partener în proiect. Laboratorul BK - Biologie Moleculară este unul dintre cele opt laboratoare selectate la nivel național.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta București implementează în perioada aprilie 2020 - decembrie 2023 proictul „Consolidarea controlului tuberculozei în România prin implementarea sttrategiei WHO END TB 2016-2020”, Contract nr. 1698/29.04.2020 finanța de Ministerul Sănătății, în baza Mecanismului Financiar SEE 2014-2021. În cadrul proiectului, 15.000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziție de căre Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta București.

Includerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în proiect este benefică pentru populația județului, mai ales în condițiile creșterii numărului de cazuri nou diagnosticate de tuerculoză. Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizată de către coordonatorul județean al PNPSCT, dr. Mirela Grămadă, și dr. Roxana Filip, medic primar laborator clinic, formator național numit de Ministerul Sănătății pentru tuberculoză.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.