Sucevean prins drogat la volan pe DN17

Un tânăr din județul Suceava a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud în timp ce conducea un autoturism deși se afla sub influența unor substanțe psihoactive. Acesta s-a ales cu dosar penal.

„La 16 decembrie, în jurul orei 02.00, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Bistrița au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Suceava și care rula cu viteză peste limita legală. Autoturismul a fost oprit pe Drumul Național 17, iar la volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Ciocănești, județul Suceava. În autoturism au fost identificați încă trei pasageri cu vârste cuprinse între 18-26 de ani, toți din Suceava. În momentul în care i s-a solicitat să coboare pentru a fi testat, conducătorul auto a fugit, fiind prins și imobilizat de polițiști în scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița, unde a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor Cocaină, Metamphetamină și Cannabis.

Ulterior, i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate. De asemenea, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere, cuantumul sancțiunii fiind de 1.305 lei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Bistrița, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
Mai nouă Mai veche