Ucrainean prins cărând țigări de contrabandă peste frontieră, la Ulma. Tânărul a fost reținut în arest

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat aproape două mii de pachete cu ţigări, la Ulma. Un cetăţean ucrainean este reţinut pentru contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru documentarea activităţilor infracţionale sub supravegherea unui procuror.

Luni, 29 noiembrie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în cooperare cu autorităţile de frontiera din Ucraina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 19.20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Ulma, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 23 de ani, celelalte două fugind pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care imediat au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite trei colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.956 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free.

Ţigările în valoare de 22.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

În continuare, cetăţeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, iar verificările sunt efectuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
Mai nouă Mai veche