Accident provocat de un șofer beat în centrul comunei Satu Mare

Marți, 11 ianuarie 2022, la ora 22.51, Secția de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Satu Mare, în apropiere de centrul comunei, s-a produs un accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, fără victime, iar unul dintre șoferi este sub influența băuturilor alcoolice.

În zona indicată polițiștii au identificat un autoturism Audi A4, care prezenta avarii la partea din față, și un autoturism Audi A6, care, de asemenea, prezenta avarii în partea stângă față.

S-a stabilit identitatea conducătorului autoturismului Audi A4 în persoana lui Constantin T., de 23 de ani, din orașul Milișăuți.

În continuare, s-a stabilit identitatea conducătorului autoturismului Audi A6, în persoana lui Gabriel M., din comuna Grănicești.

S-a procedat la testarea conducătorilor auto cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat că numitul șoferul autoturismului Audi A4 avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferul autoturismului Audi A6 avea o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Constantin T. a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că în jurul orei 22.00, Constantin T., conducea autoturismul Audi A4 pe DJ 178B, pe direcția de deplasare Satu Mare - Țibeni, iar în momentul în care a ajuns în apropiere de centrul comunei a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală laterală cu autoturismul Audi A6 care circula regulamentar din sensul opus.

Întrucât nu avea asupra sa în momentul identificării actul de identitate și permisul de conducere, Constantin T. a fost sancționat contravențional conform articolului 101 alin. (1) pct. 18 din OUG 195/2002. Totodată, a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, conform articolului 101 alin. (1) pct. 9 din OUG 195/2002.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche