Bătaie cu cuțite între elevi, în fața Parchetului Rădăuți. Doi au ajuns la spital, unul în arest

Patru elevi au fost implicați într-o bătaie, miercuri la amiază, în municipiul Rădăuți. Unul dintre ei i-a lovit pe ceilalți cu un briceag. Doi elevi au ajuns la spital, iar agresorul a ajuns în arest. 

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că în jurul orei 14:00 s-a produs o altercație între agresorul în vârstă de 17 ani și 7 luni, din comuna Burla, și alți trei colegi de școală cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani din orașul Vicovu de Sus.

Cei patru sunt colegi la Colegiul Tehnic Rădăuți, dar incidentul s-a produs după orele de curs, în imediata apropiere a unității de învățământ. 

Agresorul se afla împreună cu fratele său pe stradă, în dreptul sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, moment în care ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat și ar fi încercat să îl lovească.

În acel moment, tânărul de 17 ani și 7 luni a scos un briceag pe care îl avea asupra sa și a ripostat lovindu-i la întâmplare pe cei trei.

În urma conflictului, un tânăr de 19 ani a suferit leziuni prin înțepare cu briceagul, respectiv o plagă înțepat-tăiată cu hemopneumotorax drept, contuzii și echimoze faciale. Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordare de îngrijiri de specialitate.

Un alt tânăr de 17 ani a suferit o plagă înțepata în zona axilei dreapta, fiind evaluat medical la Spitalul Municipal Rădăuți.

După ce agresorul a fugit de la fața locului, cei trei tineri agresați s-au refugiat într-un fast food din apropiere de unde au apelat 112 și au așteptat venirea echipajelor de poliție și ambulanță.

Echipajele de poliție au acționat cu operativitate în zonă, reușind identificarea autorului în aproxiamtiv 15 minute. Acesta a fost preluat pentru audieri, recunoscând faptele și indicând locul unde a aruncat cuțitul după agresiune, acesta fiind ridicat de către polițiști.

După efectuarea audierilor și celorlaltor acte procedurale, în prezența apărătorului, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 17 ani și 7 luni pentru săvârșirea a trei infracțiuni de loviri sau alte violențe.

În funcție de concluziile medico-legale și probatoriul administrat, urmează a fi extinse cercetările. Agresorul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche