Femeie lovită de o mașină, pe trotuar, lângă Catedrală. Șoferul a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins și arestat preventiv. Nu avea permis și a refuzat testarea alcoolemiei

Duminică, 16 ianuarie 2022, la ora 16.50, un șofer care conducea autoturismul Mercedes Benz pe strada Mărășești din municipiul Suceava, în dreptul magazinului „Florea” a inițiat o manevră de viraj dreapta pentru a opri pe trotuar, unde a acroșat-o și accidentat-o pe o femeie de 49 ani, din Suceava, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din dreptul magazinului.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a femeii care a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde în urma investigațiilor medicale efectuate a fost stabilit diagnosticul „contuzie gleznă stângă prin accident rutier”.

Conducătorul autoturismului Mercedes Benz a părăsit locul producerii accidentului până la sosirea organelor de poliție, fără încuviințarea acestora.

La ora 18.10, în urma activităților operative desfășurate, autoturismul Mercedes Benz a fost identificat în trafic pe strada Mihail Kogălniceanu la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu. La volan a fost identificat Ion Daniel Crăciun, de 42 de ani, din Suceava.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și de asemenea a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului”, „conducerea unui vehicul fără permis” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Prin ordonanţă s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 ore, urmând ca ulterior să fie administrat probatoriu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Suceava care a emis mandat  de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
Mai nouă Mai veche