Un tânăr din Cajvana este autorul jafului armat de la Iaslovăț. Suspectul a încercat să fugă de polițiști cu o mașină, dar a fost blocat și imobilizat

Luni, 24 ianuarie 2022, în jurul orei 20:30, o angajată a unei cafenele din localitatea Iaslovăț a sesizat faptul că o persoană necunoscută a pătruns în incinta unității, a amenințat-o cu un pistol și a sustras încasările din casa de marcat, respectiv aproximativ 2000 lei.

Au fost constituite mai multe echipe de polițiști care au demarat imediat atât activități investigative cât și de căutare, exploatând toate elementele probatorii și pistele conturate în anchetă.

La mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost identificat principalul suspect, Elisei Boca, în vârstă de 21 de ani, din orașul Cajvana. 

În continuare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale IPJ Suceava au administrat material probator și au solicitat și obținut de la instanța competentă o autorizație de percheziție domiciliară la locuința tânărului bănuit de comiterea faptei.

La momentul intrării în locația respectivă, tânărul a încercat să se sustragă și sa fugă cu un autoturism, însă a fost blocat de echipajele de sprijin, imobilizat și preluat în custodie pentru efectuarea activităților procedurale.

La percheziție au fost ridicate articole de îmbrăcăminte purtate de suspect, alte bunuri cu valoare probatorie în cauză dar și o parte din suma de bani sustrasă.

De asemenea, ulterior a fost recuperată și arma neletală utilizată la comiterea tâlhăriei.

Tânărul a fost condus la audieri, urmând a fi ulterior prezentat procurorului de caz și a se dispune măsuri procesuale.

Un comentariu:

 1. Legal fun…

  ÎCCJ a stabilit, cu efect obligatoriu erga omnes, că furtul cu masca pe figură dintr-un spațiu unde portul măștii este obligatoriu este furt calificat, care se pedepsește cu câțiva ani suplimentari de pușcărie față de un furt simplu…

  Portița de ieșire e, probabil, ca hoțul să nu poarte mască, riscând o amendă de 2 mii de lei, în schimbul a 2-3 ani de pușcărie.
  Bună afacere, ce să zic…

  Text preluat de la avocat :
  Gheorghe Pipera

  Dar vom vedea, baietii implicati sunt din familii cu bani la saci , tonaj greu .
  In prima noapte de cercetari ...
  Au intervenit si partidele de la conducere pentru aceste odrasle ca sa iasa totul cat mai convenabil.
  Mai bine spunea adevărul si poate ieseau altfel , adevarul este caci a iesit din bar în stare de ebrietate si a actionat sub influența bauturilor alcoolice.
  Nu mai vorbim de praf sau altele.
  Vorbim strict adevarul.
  Vecini ai lui au precizat caci atacatorul era beat si a servit bauturi cu ei chiar inainte de a actiona.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.