Beat la volan a circulat cu 120 km/h și a depășit pe linie continuă, în Vicovu de Sus

Sâmbătă, 19 februarie 2022, în jurul orei 23.20, polițiștii delegați de la Poliția Municipiului Suceava la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau pe raza orașului Vicovu de Sus, pe strada Calea Cernăuți, cu autospecializata de poliție marca Dacia Logan, dotată cu aparat radar, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Volkswagen Passat, care a efectuat neregulamentar manevra de depășire, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu, și a circulat cu viteza de 120 km/h în localitate.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecializatei de poliție, conducătorul auto conformându-se, oprind autoturismul pe partea dreaptă. La volan a fost identificat Ioan  C., de 42 de ani, din localitatea Straja, acesta prezentând pentru control documentele solicitate.

Bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea cu etilotest, rezultat fiind de 0.82 mg./l pur alcool în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru contravențiile comise, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3.480 lei conform OUG 1195/2002R.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche