Buletin de presă, 12 februarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 11.02.2022 ora 15.40, un bărbat de 32 de ani, din com. Marginea, a condus autoturismul pe DN2E din localitatea Vicovu de Jos, având direcția de deplasare dinspre orașul Vicovu de Sus spre com. Vicovu de Jos și a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de către un bărbat de 31 ani, din localitatea Bivolărie.
În urma impactului, o femeie de 26 ani, din com. Bilca, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, a suferit leziuni ușoare.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri după care li s-au recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 11.02.2022, ora 18.40, un bărbat de 42 ani, din mun. Botoșani, jud. Botoșani, a condus autoutilitara care tracta semiremorca pe DN2K din afara localității Iaslovăț, având direcția de deplasare dinspre orașul Milișăuți spre com. Iaslovăț. La un moment dat, acesta a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, în spatele său circulând un autoturism condus de un bărbat de 28 ani, urmat de un alt autoturism condus de un bărbat de 43 ani, din com. Iaslovăț, cele trei vehicule intrând în coliziune succesivă.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a patru persoane.
În urma testării cu aparatul etilotest a șoferilor, pentru conducătorul auto de 43 de ani din comuna Islovăț a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ceilalți doi conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


7 infracțiuni constatate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută

Agenții și ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, au acţionat în perioada 09-10.02.2022, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută.
Activitatea menţionată s-a desfăşurat pe raza municipiilor Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi a oraşului Gura Humorului, cu localităţile arondate.
Au fost verificate 9 unități economice și au fost constatate 7 infracțiuni privind activități ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută.
Totodată, în cadrul acțiunii au fost confiscate și 8.140 țigarete confiscate în valoare de 6.512 lei.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţiști

La 11.02.2022, orele 12:42, polițiștii din cadrul formațiunii rutiere Siret, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Nicolae Bălcescu din localitate circulă un autoturism al cărui conducător auto nu posedă permis de conducere.
Cu ocazia verificărilor efectuate pe strada Nicolae Bălcescu a fost găsit staţionat în afara părţii carosabile autoturismul indicat, lângă acesta fiind identificat un bărbat de 35 ani, din oraș Siret.
Bărbatul a recunoscut faptul că a condus vehiculul pe drumurile publice și că nu posedă permis de conducere.
S-a procedat la verificarea în baza de date ale Poliţiei Române, stabilindu-se că bărbatul de 35 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 11.02.2022, ora 16.30, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, privind pe un bărbat de 45 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, condamnat pentru infracțiuni rutiere – conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.
Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an de zile de închisoare (în regim de detenție) și 3.600 de lei amendă penală.
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale s-au deplasat la domiciliul persoanei condamnate, aceasta fiind identificată și condusă la sediul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc.
Ulterior, s-a constituit o escortă din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, în vederea conducerii și depunerii persoanei condamnate la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche