Buletin de presă, 26 februarie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști și sancțiuni contravenționale aplicate la regimul silvic

La data de 24.02.2022, lucrătorii Postului de poliție Cârlibaba, au efectuat un control la instalația de debitat material lemnos ce aparține unei societăți comerciale cu punct de lucru din comuna Cârlibaba, județul Suceava.
S-a constatat că societatea deținea în depozit cantitatea de 3,7 mc cherestea rășinoase fără proveniență legală constatată prin diferența dintre stocul scriptic și cel faptic, a emis mai multe avize de însoține material lemnos pentru care a efectuat fotografii ale transportului din care nu se distinge încărcătura și nu avea împrejmuit depozitul de material lemnos.
Societatea cu sediul în comuna Cârlibaba, județul Suceava, a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. 1 lit., a, art. 19 alin. 2 ind. 2 lit. a și art. 21 lit. b din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 8.000 lei și s-a dispus confiscarea cantității de 3,7 mc. cherestea rășinoase în valoare de 3.219 lei.


La data de 25.02.2022, ora 12.50, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au depistat o autoutilitară care circula pe DN 2 H – Putna, pe direcția com.Putna – oraș Vicovu de Sus și care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de un bărbat din com.Marginea, jud. Suceava și că acesta nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.
Din acest motiv, transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic, din cadrul acestui ocol silvic, pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie, s-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 3.5 m.c lemn foc fag.
Șoferul a fost sancționat contravenționat conf. Legii 171/2020 M, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia O.S.Putna.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 24.02.2022, ora 21.55, un bărbat, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DC6 pe raza loc. Rotunda, oraș Liteni, fiind singur în autoturism, având direcția de deplasare loc. Rotunda – loc. Dolhești, într-o curbă ușoară la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus, după care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul ce împrejmuiește un imobil.
Ca urmare a impactului, șoferul a suferit leziuni ușoare, fiind transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite la nivelul feței, fiindu-i recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

La data de 24.02.2022, ora 22:29, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Siret, au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Mărășești este o mașină răsturnată în care se află o victimă încarcerată.
S-a constatat că o femeie din orașul Siret, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mărășești din orașul Siret, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă răsturnându-se. În urma accidentului, femeia a rămas blocată în autoturism, fiind scoasă de către lucrătorii din cadrul SMURD, aceasta nu a suferit însă leziuni, refuzând transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condusă la Spitalul orășenesc Siret unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.
Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Formațiunii Ordine Publică Siret, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


La data de 25.02.2022, orele 23.10, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, Biroul de Ordine Publică, a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din mun. Rădăuți un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare.
La volanul autoturismului este identificat un bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava care a declarat că nu are asupra sa documentele personale și pe cele ale autoturismului iar cu ocazia interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că permisul său de conducere figurează suspendat.
Având în vedere cele constatate și întrucât șoferul emana halena alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere suspendat” , faptă prev. și ped. De art. 335, alin. 2, Cod Penal.


Mandate puse în executare de polițiști

La data de 24.02.2022, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii din 24.02.2022 emis de Tribunalul Suceava-Secția Penală, privind pe un bărbat de 39 ani cu domiciliul în comuna Brodina, sat Falcău, jud. Suceava, care a fost condamnat la pedeapsa principală de 3 (trei) ani și 20 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, faptă prev. și ped. de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 39/2003 și contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270 raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006;
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii persoanei condamnate, care a fost găsită la domiciliu.
După ce i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost condus la sediul poliției orașului Vicovu de Sus în vederea luării măsurilor legale, fiind depus acestuia la Penitenciarul Botoșani.


La data de 25.02.2022, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Suceava-Secția Penală, privind pe un bărbat de 36 ani cu domiciliul în comuna Brodina, sat Falcău, care a fost condamnat la pedeapsa principală cea mai grea de 7 (șapte) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, faptă prev. și ped. de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 39/2003 și contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270 raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006;
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii persoanei condamnate, care a fost găsită la domiciliu.
După ce i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost condus la sediul poliției orașului Vicovu de Sus în vederea luării măsurilor legale, fiind depus acestuia la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche