Buletin de presă, 4 februarie 2022 - IPJ Suceava

7.620 bucăți țigarete confiscate de polițiști

La data de 03.02.2022 în jurul orelor 12.00 polițiștii din cadrul CICE Fălticeni au odentificat în zona gangului ce face legătura dintre strada Ana Ipătescu și B-dul Revoluției, din localitate, un localnic de 27 de ani care, după ieșirea dintr-o magazie, avea asupra sa o sacoșă din plastic de culoare neagră.
În urma controlului corporal și al bagajelor efectuat asupra bărbatului de 27 de ani, polițiștii au identificat 220 bucăți țigarete
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.
La data de 03.02.2022 polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție pentru imobilul cu titlu de magazie, ocazie cu care, în incintă s-a identificat cantitatea de 7.400 bucăți țigarete, pentru care bărbatul de 27 de ani nu a putut prezenta documente justificative.
Cantitatea totală de 7.620 bucăți țigarete au fost confiscate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.


Material lemnos în valoare de 65.794 lei confiscat de polițiști

În data de 03.02.2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică - Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două societăți de profil cu sediul social în orasul Vicovu de Sus astfel:
În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că una dintre societățile comerciale nu deține in depozit cantitatea de 41,90 mc lemn rotund răsinoase.
De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății conform legislației silvice în vigoare.
În cauză au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei reprezentantului societății comerciale, conform Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 41,90 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare totală de 8.380 lei .
În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate echipa de control a constatat faptul că cea de-a doua societate comercială controlată deține in depozitul societății din localitatea Vicovu de Sus, cantitatea de 6,04 mc lemn rotund răsinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.
De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografii corespunzătoare materialului lemnos transportat cu avizele de însotire electronice raportate in SUMAL 2.0.
În cauză au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale in valoare de 5.000 lei reprezentantului societății comerciale, conform Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 6,04 mc lemn rotund de esență răsinoase în valoare totală de 1.209 lei.


În zilele de 01 și 02.02.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale referitoare la exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos pe raza comunelor Brodina și Frătăuții Noi, ocazie cu care au fost verificate două societăți comerciale și aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat cantitatea de 65,35 mc material lemnos în valoare de 53.067 lei.


La 03.02.2022, ora 17.35, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza comunei Râșca autoutilitara condusă de un bărbat de 50 de ani din comuna Boroaia, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 5,373 mc bușteni gater de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea Legii nr.171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 3.137,83 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 02.02.2022, Secția 14 Poliție Rurală Vama a primit spre punere în aplicare mandatele de executare a pedepsei închisorii emise în aceeași zi față de un bărbat de 23 de ani din comuna Vama condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de „distrugere” și față de un bărbat de 58 de ani din comuna Vama condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de „distrugere”.
Cei doi bărbați au fost identificați de polițiști la domiciliu, fiind reținuți, transportați și încarcerați la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 03.02.2022, în jurul orei 14.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, in afara localităţii Pojorâta, un bărbat de 23 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 26 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.02.2022, în jurul orei 15.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Energeticianului din municipiul Suceava, o femeie din comuna Șcheia a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un localnic.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul din municipiul Suceava, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 03.02.2022, în jurul orelor 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cetății din comuna Șcheia, la intersecția cu strada Bîrnavei, un bărbat de 67 de ani din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 33 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 33 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 03.02.2022, ora 18.30,în timp ce conducea autoturismul pe DN2 în localitatea Dărmănești, un bărbat de 26 de ani din municipiul Rădăuți a părăsit partea carosabilă întrând în coliziune cu un cap de pod.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 26 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 03.02.2022, ora 19.52, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe strada 1 Mai din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Rădăuți, la intersecția cu strada 1 Mai, un localnic de 16 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un localnic de 19 ani.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autovehiculul condus de acesta a fost sustras din curtea bunicii sale, proprietara de drept.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche