Filaj reușit al polițiștilor în gangul din Fălticeni. Traficant prins în flagrant în timp ce vindea un cartuș de țigări

Joi, 3 februarie 2022, în jurul orelor 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au supravegheat zona gangului care face legătura dintre strada Ana Ipătescu și bulevardul Revoluției din municipiul Fălticeni. S-a procedat la supravegherea respectivei zone ca urmare a numărului mare de constatări pe linie de contrabandă.

În zona respectivă a fost observat Gelu P., de 28 de ani, din Fălticeni, care purta o conversatie cu un alt bărbat, la intrarea în gang dinspre strada Ana Ipătescu.

La un moment dat, în zona respectivă a parcat o dubă Ford de culoare albă, al cărui conducător auto l-a abordat pe Gelu P. După ce aceștia au vorbit preț de câteva secunde, Gelu P. s-a îndreptat către o magazie cu acces dinspre strada Ana Ipătescu. A intrat în magazie, iar la ieșire avea asupra sa o sacoșă din plastic de culoare neagră.

În timp ce se îndrepta spre conducătorul auto, lucrătorii de poliție au procedat la interceptarea acestuia și legitimarea bărbatului și procedând la efectuarea unui control corporal și al bagajelor au identificat în punga de plastic de culoare neagră mai multe pachete de țigarete marca Compliment, iar în buzunarele sale a fost găsită suma de 620 lei.

A fost înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii a două infracțiuni de contrabandă.

Având în vedere datele existente în dosar, organele de poliție au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni emiterea unui mandat de percheziție pentru magazia în cauză, sens în care parchetul și-a însușit propunerea, iar Judecătoria Fălticeni a emis mandat de percheziție.  A fost pus în aplicare mandatul de percheziție, ocazie cu care în incinta locației au fost identificate un număr total de 7.400 bucăți țigarete de diferite mărci de proveniență extracomunitară.

Având în vedere faptul că bărbatul nu a putut prezenta documente justificative pentru țigaretele în cauză, a fost ridicată cantitatea totală de 7.400 țigarete de proveniență extracomunitară în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Compartimentului de investigare a Criminalitătii Economice Fălticeni pentru stabilirea întregului circuit al tigaretelor, urmând a se dispune soluție procedurală.
Mai nouă Mai veche