Trei angajați CFR au fost răniți după explozia generatorului unui plug feroviar, pe ruta Vatra Dornei - Ilva Mică

Trei suceveni angajați ai CFR au fost răniți, luni seara, după ce generatorul dintr-un plug de deszăpezire feroviar a explodat, în gara Lunca Ilvei, din județul Bistrița Năsăud.

Cei trei bărbați răniți sunt angajaţi ai CFR, domiciliaţi în Vatra Dornei, judeţul Suceava, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Din primele informaţii, explozia s-a produs la generatorul de curent.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în cadrul căruia vor stabili cauza şi împrejurările în care a avut loc evenimentul şi au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru verificări de specialitate.

„În această seară, a fost sesizată, prin SNUAU 112, o explozie la un utilaj – plug de deszăpezire care se afla în staţia CFR Lunca Ilvei. La faţa locului, în urma primelor verificări efectuate, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Ilva Mică au constatat faptul că generatorul de curent care se afla în interiorul utilajului ar fi explodat, iar trei bărbaţi, angajaţi CFR, au fost răniţi. Doi dintre aceştia, în vârstă de 52, respectiv 33 de ani, din Vatra Dornei, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, iar cel de-al treilea, un bărbat de 38 de ani, a refuzat transportul la spital”, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a comunicat că cei doi bărbaţi preluaţi de echipajele medicale au suferit arsuri de gradul II şi III la nivelul feţei şi al palmelor, iar cel de-al treilea a scăpat cu arsuri superficiale.

La faţa locului au intervenit echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.
Mai nouă Mai veche