Bărbat reținut în arest după ce a spart un automat de cafea și a furat două ciocane pneumatice dintr-o firmă din comuna Ciprian Porumbescu

La 27 martie 2022, ora 11:18, Secția de Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin 112 de către administratorul firmei SC Logicost SRL din comuna Ciprian Porumbescu cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras două ciocane pneumatice din cadrul gaterului.

În urma cercetărilor a rezultat că la sediul firmei SC Logicost SRL a mers Radu M. care a observat ușa de la o magazie deschisă, iar în interior a observat automatul de cafea distrus, motiv pentru care l-a chemat pe administrator care a constatat faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-o magazie din cadrul firmei sale de unde i-a sustras două pistoale pneumatice pentru cuie și i-au forțat automatul de cafea, de unde i-a sustras suma de aproximativ 100 lei în bancnote de câte un leu.

Pe lângă distrugerea tonomatul de cafea, prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la suma de 4.100 de lei, reprezentând 100 lei banii din tonomat și cele două pistoale pneumatice pentru cuie.

Luni, 28 martie, s-au continuat cercetările privind comiterea de către autori necunoscuţi a infracţiunii de „furt calificat”.

Prin Ordonanța din data de 28 martie 2022 a organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Postului de Poliție Ciprian Porumbescu, confirmată la aceeași dată de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ilie Ion C., de 60 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,furt calificat”.

Luni, în urma activităților informativ operative desfășurate de către organele de poliție, suspectul a fost identificat, condus la sediul secției de poliție, după care în prezența unui avocat din oficiu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală, fapta pentru care este cercetat și a fost audiat.

Organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava.

Suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului în vederea luării unei măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate în dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.
Mai nouă Mai veche