VIDEO Doi voluntari electrocutați în Gara Burdujeni, în timp ce-și făceau selfie pe vagon. O tânără a murit, un tânăr a suferit multiple arsuri

Două persoane au fost electrocutate, în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava. Evenimentul a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112, miercuri dimineață, la ora 3:38.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari suceveni, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava (SAJ).

Echipajele salvatorilor au găsit, între linii, în dreptul peronului gării, un tânăr în vârstă de 20 de ani. Rănitul era conștient și cooperant, dar prezenta arsuri la nivelul feței, pe o mână și pe un picior, precum și urme de intrare și ieșire a unui arc electric.

De asemenea, deasupra unui vagon de marfă, staționat pe linia 15, se afla o altă victimă, de sex feminin, aceasta fiind, din nefericire, carbonizată.

Tânărul rănit a fost preluat de către un echipaj SAJ, cu medic, și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Tânărul electrocutat, în varsta de 20 de ani, este stabil hemodinamic și respirator, prezintă arsuri faciale grad 1,2 și la nivelul palmei si plantei drepte mărci traumatice corespunzând locului de intrare și ieșire a curentului electric. A fost trimis pentru supraveghere și continuarea tratamentului la Centrul de Arși din Iași. 

Din primele informații tânărul rănit era cetățean ucrainean, iar tânăra decedată era din Republica Moldova. Cei doi erau translatori voluntari la centrul de refugiați din Gara Burdujeni și se pare că au urcat pe vagon pentru a-și face fotografii. 

Mai nouă Mai veche