Guvernul dă asigurări că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi. Premierul a dispus controale la benzinării. Ministrul Virgil Popescu: „Românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a transmis, miercuri, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi şi că premierul Nicolae Ciucă a dispus controale la benzinării, după ce, în mai multe zone ale ţării, s-au format cozi la staţiile de carburanţi, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili. La scurt timp după precizarea acestuia, ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. ”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el.

”Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

”Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu.

Cozi de maşini s-au format în toată țara, iar drumurile au fost blocate, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor.

În județul Suceava, la benzinăriile independente prețul benzinei și motorinei a ajuns miercuri seară chiar și la 12 lei litrul. 

Mai nouă Mai veche