Accident de muncă la General Construct. Un inginer s-a tăiat cu flexul la piciorul stâng

Marți, 19 aprilie 2022, la ora 08:35, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un angajat s-a tăiat cu flexul la un picior în curtea societății comerciale General Construct SRL din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că Cristian H., în vârstă de 54 ani, angajat pe funcția de inginer instalații electrice, la ora 08:35, fiind de serviciu şi aflându-se în curtea societății s-a angajat în tăiere unei bucați de platband cu un flex eletric, moment în care lama de tăiere a ricoșat și l-a lovit în zona membrului inferior stâng, provocându-i o plagă tăiată.

Ulterior, persoana vătămată a fost preluată de la locul incidentului și transportată cu ambulanța la Unitatea de Primire Urgențe Suceava, unde în urma investigațiilor medicale a fost diagnosticată cu plagă tăiată membru inferior stâng 5 centimetri.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche