Bărbat care a furat arbori din pădurea Poiana Micului, identificat de polițiști

Vineri, 15 aprilie 2022, la ora 15:50, lucrătorii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului au fost sesizați de către pădurarul din cadrul cantonului silvic Lunga, Ocolul Silvic Gura Humorului, despre faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos din pădurea fond forestier de pe raza cantonului silvic Lunga.

Cercetările au fost preluate de un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliție Mănăstirea Humorului, împreună cu tehnician criminalistic din cadrul Poliției Oraș Gura Humorului.

Pădurarul a precizat faptul că vineri, cu ocazia patrulării prin fondul forestier avut în gestiune, a constatat faptul că din parcela Poiana Micului, de pe raza comunei Mănăstirea Humorului, lipsesc arbori de esență molid, care erau marcați, respectiv aproximtiv 12 metri de lemn rotund, fiind sustras probabil în noaptea precedentă. 

Procedând la verificarea urmelor și a traseului unde a fost transportat lemnul, la o distanță de circa doi kilometri, la marginea satului Mănăstirea Humorului, pe un teren fânaț, a fost identificat materialul lemnos sustras, respectiv trei piese de arbori esență molid, în lungime de patru metri fiecare, lemn care a fost predat în custodie pădurarului.

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în urma continuării cercetărilor și investigațiilor, s-a reușit identificarea autorului furtului de material lemnos, Siminel M., de 30 de ani, din Mănăstirea Humorului.

În cauză, sunt continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de „Furt de arbori”.
Mai nouă Mai veche