Buletin de presă, 10 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Parfumuri în valoare de peste 100.000 lei confiscate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare într-un dosar penal privind drepturile de proprietate intelectuală

La data de de 09.04.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigații Complexe au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Rădăuți, pe raza municipiului Suceava.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la domiciliul unei femeie de 53 ani, cât și la alte locații, puncte de lucru ale unei unitățiu economice dintre-un complexul comercial, au fost identificate 529 parfumuri inscripționate cu mărci de prestigiu ce sunt înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute.
Valoarea estimativă a parfumurilor este de 116.380 lei (23.000 euro).
Bunurile susceptibile a fi contrafăcute au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E - Biroul Investigații Complexe, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 09.04.2022, ora 14.18, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 36 ani, din municipiul Rădăuți, despre faptul că a fost amenințată de către fratele ei, de 31 ani, de asemenea din municipiul Rădăuți.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, femeia de 36 de ani a avut un conflict spontan cu cumnata sa, cea din urmă anunțându-și telefonic soțul, care era plecat la muncă dar care s-a întors la adresa de domiciliu, situație în care a lovit-o și a amenințat-o cu acte de violență pe sora sa, după care a părăsit domiciliul alături de soția și copiii săi.
S-a completat formularul de evaluare a riscului a reieșit faptul că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța femeii de 36 de ani și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, aspect cu care persoana vătămată a fost de acord.
Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu cu o durată de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool la volan

În cursul serii precedente polițiștii au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. La nivel județean au fost verificați cu aparatul etilotest peste 500 de șoferi. Au fost identificate și situații în care conducătorii auto au consumat alcool și s-au urcat la volan, în toate aceste cazuri, în funcție de alcoolemia indicată de aparatul etilotest fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale și fiind suspendate permisele de conducere fără drept de circulație.


La data de 09.04.2022 echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni desfășura activități specifice conform Planului de acțiune organizat la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului.
În jurul orelor 1725, în timp ce se aflau pe DJ208A, din orașul Liteni, jud. Suceava, lucrătorii de poliţie a efectuat semnale regulamentare de oprire a autovehiculului condus de un bărbat de 53 ani domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


În ziua de 09.04.2022, la orele 2035, echipajul de serviciu din cadrul Poliţiei Oraşului Dolhasca, aflându-se de serviciu pentru controlul şi supravegherea traficului, rutier pe raza orașului Dolhasca, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani din orașul Dolhasca, sat Dolheștii Mici.
S-a procedat la identificarea conducătorului autoturismului, stabilindu-se totodată că vehiculul are ITP și RCA expirate, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și ridicate plăcuțele de înmatruculare și certificatul de înmatriculare.
Totodată, întrucât șoferul avea o stare vizibilă de agitaţie, era incoerent şi emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testului fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336 al.1 din CP, ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


La 09.04.2022, orele 22:30, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a procedat la identificarea şi oprirea unui autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din comuna Marginea și care se deplasa dinspre com. Sucevița spre centrul comunei Marginea pe DN17A.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost supus unei testării cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,74 mg/l în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată i-a fost adus la cunoștință că începând cu data de 09.04.2022 nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii P.P. Marginea.


La data de 10.04.2022, ora 00.15, patrula din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, a înregistrat cu aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, un autoturism care circula cu viteza de 108 km/h, în zonă cu limitare 50 km/h.
S-a procedat la oprirea autoturismului, stabilindu-se faptul că șoferul este un bărbat de 29 ani, domiciliat în mun. Suceava, jud. Suceava
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul afişat fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. de art. 336 alin. (1), din Codul Penal.


La data de 09.04.2022, ora 23:45, în timp ce efectuau activități de patrulare și control trafic rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, sat. Vicovu de Jos, județul Suceava pe DC47B, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturism.
Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de către organele de poliție și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la depășirea autoturismului, însă acesta a virat stânga intrând în curtea unei locuințe care avea porțile deschise.
S-a procedat imediat la interceptarea persoanei, care a coborât de la volanul autoturismului și care prezenta urme vizibile de consum de băuturi alcoolice, în sensul că nu era stabil pe picioare și nu vorbea coerent.
Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos, unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 ani. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere concentrația alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, unde s-aprocedat la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost recoltate două mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de către organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vicovu de Jos.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 09.04.2022, în jurul orei 11.15, un bărbat de 62 ani, din com. Iacobeni, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza mun. Vatra Dornei, strada 22 Decembrie, ajungând în intersecția cu strada Oborului, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, lovindu-se ușor.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoarăa biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 09.04.2022, ora 16.25, un bărbat de 63 ani, din com. Bălcăuți, în timp ce se afla pe drumul comunal DC 35 din localitatea Gropeni, com. Bălcăuți, s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure corespunzător moment în care a fost acroșat de un autoturism condus de către un bărbat de 24 ani, din orașul Siret.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în sânge.
Șoferul a fost testat, de semenea, cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost condus la unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche