Buletin de presă, 30 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi pe raza orașului Salcea reținut de polițiști

La data de 29.04.2022, în urma măsurilor investigative desfășurate, polițiștii Poliției Orașului Salcea, au reușit probarea activității infracționale a unui bărbat de 26 de ani din orașul Salcea, care este bănuit că în perioada ianuarie – aprilie 2022 a săvârșit patru fapte de furt calificat din locuințe și anexe de pe raza orașului Salcea și din comunele apropiate.
Bărbatul a fost identificat de către polițiști pe raza comunei Dumbrăveni.
În urma probatoriului administrat, față de bărbatul de 26 ani s-a luat măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru documentarea și probarea întregii activități infracționale.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 29.04.2022, ora 23:40, în timp ce desfășura activități pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, echipajul de poliție din cadrul Poliției Orașului Liteni, a efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehicul condus de un bărbat de 33 ani, domiciliat în oraș Liteni, jud. Suceava.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcotest iar rezultatul a fost de 0,84 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Față de cele constatate ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


În data de 29.04.2022, în jurul orelor 2040, polițișii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, au oprit pentru control un motoscuter, care se deplasa pe un drum comunal de pe raza localității Capu Câmpului.
A fost identificat conducătorul scuterului în persoana unui bărbat de 25 ani, domiciliat în com./sat Capu Câmpului, județ Suceava, iar la solicitarea documentelor personale, precum și a documentelor de identificare ale scuterului, cel în cauză nu a putut face dovada niciunui document.
S-a procedat la verificarea atât în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, ocazie cu care s-a stabilit faptul că bărbatul de 25 ani nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.
Totodată s-a procedat la interogarea bazei de date a plăcuțelor montate pe scuter, iar în urma interogării nu a fost identificată nicio semnalare.
Deoarece conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului unde a refuzat recoltarea a două mostre biologice de sânge în prezența personalului medical.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că scuterul aparține unchiului bărbatului de 25 de ani, iar conducătorul vehiculului și l-a însușit pe nedrept fără acordul proprietarului în jurul orelor 12:00, din veranda locuinței de domiciliu, aspecte confirmate în urma cercetărilor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev și ped. de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337, alin. (1) din Codul Penal, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (1) din C.P. și „furtul în scop de folosință”, faptă prev. și ped. de art. 230 din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural sub suprevegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 29.04.2022, în jurul orelor 16:20, un bărbat de 42 ani, din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Burdujeni acroșând ușor pe un minor de 14 ani, din mun. Suceava, ce se s-a angajat în traversarea străzii de pe trotuarul dreapta către trotuarul stânga, lovindu-se în portiera dreapta spate a vehiculului.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului, acesta fiind transportat la Spitalul Jud. Suceava pentru investigaţii de specialitate, fără a rămâne internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-a prelevat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2, 3 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche